esmaspäev, 25. mai 2020

TÄHELEPANU!


Alates 1. juunist on kõik Märjamaa valla raamatukogud taas avatud tavapärastel lahtiolekuaegadel.
Raamatukogu teenuste järk-järguline laiendamine sõltub omavalitsuse otsusest, kuid järgida tuleb hetkel kehtivaid Kultuuriministeeriumi ohutus- ja käitumisjuhiseid, mis on kooskõlastatud Terviseametiga:
·         Külastajatele kehtivad jätkuvalt 2+2 reeglid. Järgida tuleb ohutust tagavaid tähiseid ja juhiseid raamatukogudes.
·         Raamatuid palume tagastada Märjamaa raamatukogus tagastusautomaadi kaudu, haruraamatukogudes järgida kohapealseid juhiseid tagastamise kohta.
·         Raamatukokku sisenedes ja raamatukoguteenuste kasutamiseks tuleb desinfitseerida käed sissepääsu juurde paigaldatud desinfitseerimisvahendiga. 
·         Siseruumide külastamisel soovitame külastajatel kanda ühekordset kaitsemaski (võib olla ka ise tehtud).
·         Riiulite vahel liikudes, teavikuid kohapeal kasutades ning leti ees oodates tuleb hoida 2 meetrist distantsi.
·         Palume võimalusel eelistada kontaktivaba laenutust, kasutades võimalusel raamatute ette tellimist lugejaportaalis RIKSWEB või esitada tellimus telefoni või e-posti teel. 
·         Arvutit saab kasutada päevas 1 tund. Võimalusel broneerige aeg telefoni või e-posti teel. Ilma broneeringuta saab arvutit kasutada vaba arvuti olemasolul.
·         Raamatukoguhoidjal on õigus keelata haigussümptomitega külastajal raamatukogu siseruumidesse sisenemine ja reguleerida külastajate arvu teenindusaladel.
·         Raamatukogudes on pikendatud viivisevaba perioodi juunikuu lõpuni.
Tagamaks nii külastajate kui ka töötajate ohutuse ning takistamaks viiruse levikut, palume raamatukogu külastades rangelt järgida hetkel kehtivaid ohutus- ja käitumisjuhiseid.

Püsigem terved!